De Dirigent

Tom Van Der Plas, dirigent.

Tom Van Der Plas (°1991, Mechelen) studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium van Luik bij docenten Anne Froidebise en Arnaud Van de Cauter. Hij behaalde grote onderscheiding op zijn eindrecital met werken van Bach, Dupré en een doorwerkte transcriptie van het derde deel van de symfonie van César Franck op het orgel van de Collegiale kerk Sainte-Waudru in Mons.

Als dirigent leidt Tom het Koninklijk Familiakoor, Cantus Amici uit Mechelen en het Kinder- en jongerenkoor Lyric Music uit Bonheiden. Hij volgde gedurendedrie jaar de opleiding koordirectie bij Luc Anthonis, Marleen De Boo en Geert Hendrix aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Tom is leraar van de orgelklas aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen. Hij werkt eveneens als organist-titularis van de Sint-Janskerk in Mechelen en van de Anglicaanse kerk Saint-Boniface in Antwerpen. Hier verdiept hij zich in de Engelse  koor- en orgelmuziek, van William Byrd tot Francis Jackson.

Tom volgde verschillende internationale masterclasses, koor- en orgelstages en treedt regelmatig op als dirigent met een van zijn koren, als solist orgel, of in samenwerking met koor, orkest of andere solisten uit verscheidene discipline.