De Dirigent

Tom Van Der Plas, dirigent.

Tom Van Der Plas werd geboren in 1991 in Mechelen, waar hij aan het stedelijk conservatorium zijn muzikale studies begon. Voordat hij het orgel ontdekte, experimenteerde hij met viool, saxofoon, fagot en piano. Hij zette zijn hogere muziekstudies verder in het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen waar hij piano studeerde en voor het eerst in aanraking kwam met het orgel bij Joris Verdin. Hij studeerde verder orgel aan het Koninklijk Conservatorium van Luik met als docenten Anne Froidebise en Arnaud Van de Cauter en werkt er momenteel aan zijn masterproef. Hij is organist-titularis van de Sint-Janskerk in Mechelen en van de Anglicaanse kerk Saint-Boniface in Antwerpen, waar hij zich verdiept in Engelse koor- en orgelmuziek uit alle stijlperiodes. Hij leidt als dirigent het solidariteitskoor Boboto uit Mechelen en het Kinder- en Jongerenkoor Lyric Music uit Bonheiden, waarvoor hij in 2016 de muziek componeerde voor hun eigen musical. Sinds kort leidt hij dus ook met veel genoegen het Koninklijk Familiakoor Elsdonk. Verder is hij begeleider bij de kinder- en jeugdafdeling van het Onze-Lieve-Vrouwkoor uit Mechelen. Hij is actief binnen verschillende internationale koor- en orgelstages en treedt als organist regelmatig op in samenwerkingsverband of als solist.