De Organist

Edmond Deckers, organist

Edmond Deckers studeerde af met onderscheiding voor piano aan de muziekacademie te Mortsel. nadien behaalde hij de hogere graad met onderscheiding voor functionele harmonie en orgel aan de academie te Berchem. Erwin Van Bogaert was hierbij zijn bezielende leermeester. Als organist en pianist begeleidde hij meermaals professionele solisten, ondersteunde hij meerdere koren en nam hij deel aan de Edegemse concerten.

Al heel zijn leven heeft hij een grote passie voor muziek.

Edmond is niet alleen organist en pianist, maar heeft ook zangtalent. hij was 15 jaar lid van het koor Fidelitas te Wijnegem. Het hoogtepunt werd bereikt met de prijs voor de tweede plaats voor de beste koren van Vlaanderen. Later werd hij na een auditie geselecteerd als zanger bij het semi-professioneel koor Vocaal Collectief onder leiding van Jaak Gregoor. Hij nam deel aan vele professionele uitvoeringen zoals de opera's Carmen van G. Bizet en La Bohème van G. Puccini.

Met veel liefde voor muziek blijft hij zich verdiepen in nieuwe muzikale werken voor zowel orgel als piano.